انواع سیم و کابل برق
سیم برق استوانه ای نرم و منعطف بودهکه از یک فلز رسانا و یک عایق که فلز رسانا را پوشانده تشکیل شده است وظیفه سیم برق انتقال انرژی الکتریکی برای انتقال سیگنال الکتریکی از یک نقطه به نقطه دیگر می باشد این تجهیزات جدا بر هدایت جریان الکتریکی باید که توانایی تنش های مکانیکی نیز داشته باشد کابل برق نیز مجموعه ای رشته های سیمی به هم پیچیده بوده که جریان الکتریکی را برای انتقال سیگنال هدایت می کند در ابتدا کابل ها برای انتقال توان الکتریکی کاربرد داشتنداما با ظهور صنعت مخابرات از کابل ها برای انتقال سیگنال نیز استفاده شد در ادامه به معرفی انواع سیم و کابل برق می پردازیم . آریا پلیمر سمنان کارخانه اصلی تولید لوله و اتصالات برق پی وی سی در تهران است . برای خرید لوله برق و اتصالات با قیمت کارخانه با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- تفاوت سیم و کابل چیست ؟
- انواع سیم برق
- انواع کابل برق
قیمت لوله برق pvc
تفاوت سیم و کابل چیست ؟
قبل از معرفی انواع سیم و کابل برق به تفاوت این دو می پردازیم ؛ سیم و کابل با توجه به شباهت های زیاد تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند ؛ نکته اول در تفاوت این نوع عایق آن است در کابل برق جدا از عایق سیم روکش دیگری نیز به عنوان عایق کابل استفاده می شود که معمولا از جنس پی وی سی است نکته دیگر این است که سیم برق معمولا به صورت تک رشته بوده هر چند که کابل برق به صورت تک رشته نیز وجود دارد اما سیم های برق دارای یک رشته هادی می باشند .
انواع سیم برق
درابتدا مطلب با عنوان انواع سیم و کابل برق به معرفی سیم های برق می پردازیم .
سیم های مفتولی :
از انواع سیم برق سیم مفتول است که یک رسانای منفرد بوده و با یک لایه عایق پی وی سی احاطه می شود این نوع علاوه بر ساختمان سازی در سیم کشی درون تابلوها و توزیع کنندگان برق نیز کاربرد دارد ؛این نوع دارای ولتاژی بین 300 تا 500 ولت بوده و سطح مقطعی متفاوت از 1.5 تا 240 میلیمتر دارد این نوع نسبت به دیگر سیم ها مقاومت بیشتری در برابر خوردگی و پوسیدگی داشته و نسبت به سیم افشان قیمت کمتری دارد .
تولید لوله خرطومی در تهران
سیم های افشان :
سیم های افشان در مقایسه با دیگر سیم ها انعطاف پذیری بیشتری داشته و مانند نوع مفتولی سطح مقطع متفاوتی دارد ولتاژ آن نیز بین 300 تا 500 ولت است .
سیم های نیم افشان :
در مقایسه با دو نوع قبلی سیم های نیم افشان نرمی بیشتری دارد و ویژگی های ان نیز بین سیم مفتولی و سیم افشان است .
سیم های ارت :
این نوع سیم برق از جنس مس بوده و روکش آن به رنگ زرد و سبز است این نوع به دلیل وجود مس در مقایسه با دیگر سیم ها مقاومت اهمی پایینی دارد اما وجود ان در سیم کشی باعث افزایش امنیت سیستم ارتینگ آن مجموعه می شود .
سیم های نایلون :
سیم های نایلون رد صنعت ساختمان سازی بیشترین کاربرد را داشته و از چسبیدن دو سیم نازک ساخته می شود .
سیم های لاکی :
سیم های لاکی متشکل از کنار هم قرار گرفتن یک رشته هادی همراه با عایق بسیار نازک بوده و به دلیل داشتن حجم و ضخامت نازک معمولا در سیم پیچی موتور یا ترانسفورماتورها دارد .
جعبه کلید برق با قیمت کارخانه
کاربرد انواع سیم های برق چیست ؟
- استفاده از سیم های مفتولی در سیم کشی ساختمان , سیم کشی درون تابلوهای برق
- استفاده از سیم های برق افشان در تأسیسات صنعتی و ساختمانی و سیم کشی درون منزل
- استفاده از سیم های ارت در لباسشویی , یخچال , خودرو و…
- استفاده ز سیم های نایلون در ساختمان های تجاری , اداری , صنعتی
- استفاده از سیم های لاکی در سیم پیچی موتور و بلندگوها
انواع کابل برق
در ادامه مقاله با عنوان انواع سیم و کابل برق , به معرفی انواع کابل های برق می پردازیم .
انواع کابل از لحاظ شکل سطح مقطع :
هادی ها از لحاظ شکل سطح مقطع به دو مدل دایره ای و مثلثی تولید می شوند برای مشخص نمودن هادی های گرد از حرف r و برای کابل های مثلثی از حرف s استفاده می شود ؛ بنابراین اگر یک کابل از نوع re باشد یعنی هادی کابل با مقطع گردو تک رشته است اما علامت sm مشخص می کند که هادی کابل با مقطع سکور و چند رشته می باشد .
انواع کابل ها از لحاظ نوع استفاده :
کابل ها زا لحاظ نوع استفاده به دو نوع مسلح و غیر مسلح ساخته می شوند نوع مسلح برای تحمل ضربه ها و نیز نفوذ رطوبت و دیگر عوامل دارای نوارهایی از فولاد و غلاف های سربی می باشند اما نوع غیر مسلح فاقد این نوع ساختمان بوده و تنها از نقطه نظر الکریکی عایق شده اند ؛ این نوع مشخصات کابل بر روی قرقره کابل یا بدنه کابل با حروفی مشخص کننده نوع غلاف ها و عایق به کاررفته در آن نوشته می شود .
انواع کابل ها بر اساس نوع ولتاژ :
- کابل های فشار قوی با ولتاژ 63 تا 230 کیلووات که برای انتقال انرژی الکتریکی در سیستم های ولتاژ استفاده می شوند .
- کابل های فشار متوسط با ولتاژ 1 تا 33 کیلووات در تجهیزات پست های برق سیار , نصب در معدن و… کاربرد دارند .
- کابل های فشار ضعیف با سطح ولتاژ 300 تا 1000 ولت مورد استفاده در تابلوهای برق , تأسیسات صنعتی , تاسیسات سرویس سیار و..
انواع کابل ها بر اساس نوع کاربرد :
- کابل کواکسیال مورد استفاده برای انتقال اطلاعات ویدئویی, صوتی و تصویری , شبکه های کامپیوتری و.
- کابل شبکه , این نوع داده ها را از مبدأ به مقصد به عنوان کابل مودم یا اینترنت می کند .
- کابل تلفن , وظیفه انتقال داده های صوتی را به عهده دارد .
- کابل کامپیوتری , اطلاعات داده های سیستم را به دیگر بخش های کامپیوتر منتقل می کند .
کابل ها بر اساس نوع عایق :
کابل ها از لحاظ عایق بندی نیز از مواد پی وی سی , پلی اتیلن , سیلیکون رابر SIR , پلی یورتان , لاستیک طبیعی NR و… تولید می شوند بنابراین از لحاظ عایق نیز با یکدیگر متفاوت هستند .