ترموست ها کدامند ؟
پلاستیک دسته ای از مواد مصنوعی یا نیمه مصنوعی بوده که از فرآیند بسپارش به دستمی آید ؛ پلاستیک ها دسته از بسپارهای افزایشی یا تراکمی می باشند و جزء مواد مصنوعی بوده که به شکل طبیعی یافت نمی شوند , پلاستیک ها را می توان به شکل های مختلف در آورد سبکی , عایق بودن در برابر الکتریسیته , قیمت مناسب بودن و قابلیت رنگ پذیری از ویژگی های بارز پلاستیک ها محسوب می شود , گرماسخت یا ترموست ویژگی نوعی پلاستیک بوده که در نتیجه گرما دیدن ترکیب شیمیایی و شکل ظاهری آن تغییر می کند .در ادامه به انواع ترموست و اینکه ترموست ها کدامند ؟ و نیز کاربرد و مزایا و معایب آنها ها اشاره می کنیم . مجموعه آریا پلیمر سمنان تولید کننده لوله و اتصالات برق پی وی سی در خدمت شماست. برای مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید و یا همراه ما بمانید با :
- ترموست چی ست ؟
- ترموست ها کدامند و چه کاربردی دارند ؟
- مزایا و معایب ترموست ها
کارخانه لوله برق pvc
ترموست چیست ؟
قبل از اینکه به انواع ترموست ها و اینکه ترموست ها کدامند؟ برپردازیم باید گفت ترموست یا گرما سخت پلیمرهایی است که به در اثر حرارت دیدن ترکیب شیمیایی و شکل ظاهری آن تغییر پیدا می کند از آنجا که ترموست ها وزن مولکولی پایینی و ویسکوزیته پایینی دارند در اثر تغییرات شیمیایی وزن مولکولی آنها افزایش پیدا می کند در نتیجه موجب یکپارچه شدن ترکیبات به کاررفته در رزین ترموست می شود.
ترموست ها کدامند و چه کاربردی دارند ؟
پلیمرها به سه گروه اصلی ترموست ها , ترموپلاستیک ها و الاستومرها دسته بندی می شوند درخصوص اینکه ترموست ها کدامند ؟ باید گفت ترموست شامل موارد متعددی است که هر یک خواص ویژه ای دارد در ادامه چند مورد پر کاربرد اشاره می کنیم .
پلی اورتان ها :
از انواع ترموست ها که انعطاف پذیری و سختی مطلوبی دارد ؛ پلی اورتان می باشد , پلی اورتان ها نام عمومی پلیمرهایی بوده که دارای پیوند اورتانی هستند پیوند اورتانی از طریق واکنش افزایشی بین یک گروه ایزوسیانات و یک ترکیب دارای هیدروژن فعال مانند گروه هیدروکسیل تشکیل شده است گروه های ایزوسیانات به شدت واکنش پذیر بوده و به همین دلیل پیشرفت واکنش آنها به افزایش دما نیاز ندارد .
کاربرد پلی اورتان ها :
- استفاده به عنوان پوشش کف
- استفاده در کفی کفش ها
- صندلی اتومبیل ها
- استفاده در یخجال و فریز
- رنگ یا جلا برای پوشش چوب
- ساخت و ساز
رزین های اپوکسی :
رزین اپوکسی که به آن پلی پوکساید نیز می گویند , پلیمر واکنش پذیر بوده که حاوی گروه های اپوکساید است که سطح مقاوت گرمایی و شیمیایی بسیار بالا و قدرت چسبندگی بسیار قوی دارند اپوکسی از بهترین چسب های موجود برای کاربردهای صنعتی است .
کاربرد رزین های اپوکسی :
- ساخت جواهرات
- پوشش سطوح فلزی
- عایق مواد الکتریکی
- انواع کارهای چوبی ( ساخت میز اپوکسی ) و…
رزین های فنولیک :
این نوع پلیمرهای مصنوعی بوده که توسط واکنش فنول یا مشتقات آنها با فرمالدهید در حضور کاتالیزور به دست می آید و بر اساس نوع کاتالیزور به دو دسته رزول و نووالاک طبقه بندی می شوند از این رزین ها در تولید کامپوزیت ها , صنایع الکترونیک و همچنین به عنوان سپرهای حرارتی استفاده می شود .
پلی استرهای اشباع نشده :
رزین پلی استر غیر اشباع نوعی پلیمر ترموست ایجاد شده از واکنش پلی کندانسیون پلی اسیدها و پلی الکل ها می باشد که کاربردهای در صنایع مختلف دارد .
کاربرد پلی استرهای اشباع نشده :
پلاستیک تقویت شده با الیاف و محصولات پلاستیکی اعم از
- لوازم بهداشتی
- مخارن
- لوله ها
- قلاب های قایق و….
از دیگر ترموست های پر کاربرد می توان به رزین های آلکید , دی آلیل فتالات و آمینو رزین ها اشاره نمود .
مزایا و معایب ترموست ها
مقاومت شیمیایی فوق العاده , تحمل بار زیاد در دما و فشار بالا , عملکرد مطلوب در برابر انواع خم و خزش و پایداری حرارتی بالا از مهم ترین مزایای ترموست ها محسوب می شوند از معایب آن می توان به عمر کوتاه , مقاومت کم در برابر ضربه , کرنش نهایی کم در زمان گسیختگی و تولید curing agent اشاره نمود .