جعبه تقسیم چیست ؟
یکی از ابزارآلات پرکاربرد در سیستم برق رسانی ساختمانی استفاده و نصب جعبه تقسیم است ؛ این وسیله جایگاهی برای نصب لوله و اتصالات است ؛ از مهم ترین دلایل استفاده از جعبه تقسیم ها را می توان محافظت از سیم های برق در برخورد آب و رطوبت , گرفتن انشعابات مختلف به منظور کارهای متنوع , جلوگیری از ارتباط افراد با سیم های برق و نیز محافظت از سیم های برق توسط جوندگانی مانند موش نام برد . آریا پلیمر سمنان کارخانه تولید قوطی های کلید و پریز آماده همکاری با فروشندگان سرتاسر کشور میباشد . برای مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید و یا همراه ما بمانید با :
- جعبه تقسیم چیست ؟
- کاربردهای جعبه برق
- انواع جعبه برق از لحاظ جنس و شکل
- راهنمای انتخاب جعبه برق
- نکات مهم ایمنی درنصب جعبه برق
انواع قوطی کلید و پریز
جعبه تقسیم , جعبه برق که با عنوان باکس پلاستیکی نیز شناخته می شود جایگاهی برای قرار گرفتن اتصالات برقی بوده و سیم ها توسط لوله برق یا کابل به این وسیله وارد می شوند و توسط ترمینال های موجود در آن انشعاب گرفته می شوند ؛ جعبه برق در انواع مختلف تولید می شود و جدا از استفاده در صنایع الکتریکی در صنایع مختلف نیز مورد استفاده قرار میگیرد .
کاربردهای جعبه برق
جعبه تقسیم با توجه به نوع استفاده در اشکال مختلف تولید می شود ؛ از مهم ترین کاربردهای این قطعه می توان به جایگاه مناسب برد و قطعات الکتریکی , فضای مناسب برای نصب کلید و سوکت های صنعتی و قابلیت نصب ریل و ترمینال ریلی اشاره نمود .
انواع جنس جعبه برق از لحاظ جنس و شکل
جعبه برق های فلزی :
این نوع در مقایسه با نوع پلاستیکی از مقاومت در برابر حرارت و مقاومت در برابر اشعه ماوراء البنفش بیشتری برخوردار بوده و در دمای بالا و پایین استحکام خود را حفظ می کنند اما از معایب آن می توان به قیمت بیشتر , وزن بیشتر و رسانا بودن اشاره نمود ؛ انواع جعبه برق فلزی شامل آلومینیومی , جعبه برق استنلس استیل و جعبه برق گالوانیزه می باشد .
جعبه برق فولاد زنگ نزن :
این نوع در برابر دما و رطوبت از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است اما به دلیل وزن آن باید به محل به کارگیری جعبه ترمینال دقت نمودو سپس اقدام به خرید کرد این نوع نسبت به دیگر جعبه های فلزی هزینه بالاتری خواهد داشت
جعبه برق دایکاست یا آلومینیومی :
جعبه برق دایکاست یا آلومنیومی برای مصارف مهندسی مکانیک و اتوماسیون صنعتی مورد استفاده است همچنین این نوع در صنایع بنادر , کشتی سازی , بخش کشاورزی و به طور کلی مواردی با شرایط و بارگذاری سخت مقاوم است این نوع دارای کلاس حفاظتی IP66 بوده و قالب آلومینیوم آن توسط پوشش رنگ الکترواستاتیک پوشیده می شود این نوع مناسب فضاهای باز , مرطوب و پر فشار است .
خرید لوله خرطومی از کارخانه
جعبه برق گالوانیزه :
این نوع بدنه گالوانیزه دارد و از اتصالات در برابر خطر دمای بالا و نیز خوردگی محافظت می کند و در شرایط محیطی باز که خطر زنگ زدگی وجود دارد استفاده می شود .
جعبه برق ABS :
جعبه برق ABS یا پلاستیکی در صنعت برق بسیار مورد استفاده است از مهم ترین ویژگی های آن می توان به مقاومت مکانیکی , مقاومت شیمیایی , عایق الکتریکی و حرارتی بودن ؛ مقاوم در برابر نور خورشید و قیمت مناسب اشاره نمود .
جعبه برق پلی کربنات :
این ماده پلاستیکی شفاف در برابر شعله و حرارت مقاوم بوده و موجب مرتب قرار گرفتن انواع فیوزها , کنتاکتورها , کلیدهای محافظ جان , نمایشگرهای ولتاژ و دیگر تجهیزات برقی در کنار هم می شود .
انواع جعبه تقسیم از لحاظ شکل :
- جعبه برق های مستطیلی شکل
- جعبه برق های مربعی شکل
- جعبه برق های 8 ضلعی شکل
- جعبه برق های دایره ای شکل
- جعبه برق های سقفی شکل
راهنمای انتخاب جعبه برق
اینکه چه نوع جعبه تقسیم را انتخاب کنید به نوع کاربرد و محیطی که قرار است از آن استفاده نمایید بستگی دارد در انتخاب نوع جعبه برق در کل باید به مواردی از جمله جنس , اندازه و شکل جعبه برق , کاربرد آن , امتیاز حفاظت جعبه برق و نیز نحوه اتصال سیم ها در جعبه ( تعداد و نوع ترمینال ها ) توجه نمود .
نکات مهم ایمنی در نصب جعبه برق
- نصب جعبه برق ها در گوشه دیوارها با فواصل 25 الی 40 سانتی متر از سقف صورت گیرد .
- درب جعبه تقسیم در دسترس بوده و سیم ها به شکل منظم بدون بیرون زدگی درون آن قرار گیرند .
- به منظور محافظت از خطر برق گرفتگی کلیه سیم های برق درون جعبه دارای عایق باشند .