پلی تترافلئورواتیلن چیست ؟
پلیمرها موادی هستند که ساختمان مولکول آنها از تعداد زیادی اجزای تکرار شونده تشکیل شده است به عنوان مثال می توان از مواد پلیمری پلی اتیلن نام برد پلی اتیلن پر استفاده ترین پلیمر ساخت دست بشر بوده که از گاز اتیلن ساخته می شود مولکول پلی اتیلن از تکرار واحدهای اتیلن تشکیل شده است به چسبیدن مولکول های اتیلن به هم پلی اتیلن ایجاد می شود از جمله پلیمرها می توان به پلی تترا فلئورواتیلن ( PTFE ) اشاره نمود که یک ماده پلیمری ( بسپار ) است که با نام تجاری تفلون در جهان شناخته می شود . کارخانه آریا پلیمر سمنان تولید لوله های برق PVC را در خط تولید فرآورده های پلیمری خود قرار داده است . برای مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید ویا همراه ما باشید با :
- انواع تفلون
- پلی تترافلئورواتیلن چیست ؟
- کاربرد پلی تترافلئورواتیلن ها
- مزایا و معایب پلی تترافلئورواتیلن ها
- تفاوت PTFE و PFA
قیمت لوله برق پی وی سی
انواع تفلون
تفلون پلی اتیلن :
تفلون پلی اتیلن یا PE در مقابل عوامل اسیدی مقاومت داشته و قیمت بسیار پایینی دارد و چگالی آن حدود 1.3 gr/cm است .
تفلون پلی آمید :
این نوع به تفلون ضد سایش نیز شناخته شده و برای ساخت قطعاتی که در معرض سایش قرار دارند استفاده می شود و به عنوان یکی از مهم ترین انواع تفلون های صنعتی در صنعت کاربرد دارد چگالی آن حدود 1.2gr/cm است که در مقایسه با نوع قبلی کمی سنگین تر است .
تفلون PTFE :
این نوع چگالی بیشتری دارد چگالی آن حدود 2.1 وحتی بیشتر است و یکی از پر استفاده ترین تفلون های صنعتی محسوب می شود مقاومت این تفلون در برابر عوامل شیمیایی و حرارت تا 260 درجه سانتی گراد می باشد .
تفلون ABS :
این تفلون مانند پلی امیدها در برابر سایش مقاومت خوبی دارد اما پلی امیدها از نظر سایش کمی بهتر هستند
کارخانه لوله خرطومی برق
پلی تترافلئورواتیلن چیست ؟
پلی تترافلئورواتیلن ( PTFE ) که با نام تجاری تفلون که متعلق به شرکت Chemours در جهان شناخته می شود نوعی ماده پلیمری ( بسپار ) بوده که از ضریب اصطکاک پایینی برخوردار است و از لحاظ ساختار شیمیایی زنجیره ایاز اتم های کربن احاطه شده توسط اتم های فلوئور می باشد و به دلیل همین اتم چیزی به تفلون نمی چسبد؛ معروف ترین سازنده تجاری این ماده دوپونت بوده که آن را با نام تجاری تفلون تولید می کند این ماده در سال 1938 به طور تصادفی توسط Plukett کشف شد در حالی که این فرد برای ساختن یک خنک کننده از نوع CFC تلاش می کرد پرفلورواتیلن در دستگاه فشار آزمایشگاه وی پلیمر سازی شد .
کاربرد پلی تترافلئورواتیلن ها
پلی تترا فلئورواتیلن ها کاربردهای گسترده ای در صنعت دارند بیشترین کاربرد آنها در ساخت کابل های برق رایانه ها و هوا فضاست ؛ به دلیل ضریب اصطکاک بسیار پایین این ماده از آن در تولید نخ دندان , واشر , چرخ دنده , آببند ها , گاز بندها , فیلترها, ظروف نچسب , ظروف نگهداری اسید و… مواردی که ساخت آنها نیاز به اصطکاک پایین و لغزش دارد استفاده می شود .
مزایا و معایب پلی تترافلئورواتیلن ها
از مهم ترین ویژگی های پلی تترافلئورواتیلن می توان به مقاومت شیمیایی فوق العاده , مقاومت مطلوب در برابر ضربه , نچسب بودن , مقاوم در برابر اشعه UV خورشید , به راحتی قابل بریدن و سوراخ کردن , وزن سبک و مستحکم بودن دارای خواص دی الکتریکی , اصطکاک پایین اشاره نمود اما با این حال PTFE از مشکلاتی نیز برخوردار است به عنوان مثال گاز ناشی از سوختن آنها در دمای بالاتر از 400 درجه سانتی گراد سمی بوده و نیز دارای استحکام مکنیکی پایینی است این متریال وزن بالایی داشته که موجب افزایش قیمت آن شده است .
تفاوت PTFE و PFA
از لحاظ انعطاف پذیری PFA به خصوص در لوله از PTFE بهتر است ؛ PTFE تحمل گرمایی بالاتری دارد اما PFA جذب رطوبت بیشتر و هوازدگی بالاتری دارد و نیز مقاومت دی الکتریک PFA چند برابر بیش تر از PTFE است .