پلیمرهای هیدروژل کدامند ؟
پلیمرهای هیدروژل نوعی ماده پلیمری هستند که قابلیت جذب و نگهداری آب را دارند این مواد ساختاری سه بعدی داشته و همین ساختار باعث می شود که بتوانند بدون اینکه به حالت مایع در آیند مقداری زیادی آب را در خود نگه دارند . برای خرید لوله برق پی وی سی به کارخانه مراجعه کنید . کارخانه آریا پلیمر سمنان تولید کننده انواع لوله برق پی وی سی و اتصالات برق آماده همکاری با شما میباشد . برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با ادامه مطلب :
- خصوصیات پلیمرهای هیدروژل
- کاربرد هیدروژل ها
- نحوه تولید هیدروژل ها
- طبقه بندی انواع هیدروژل ها
خصوصیات هیدروژل ها
پلیمرهای هیدروژل پلیمرهایی آبدوست و ساخته شده از مواد طبیعی و یا مصنوعی هستند که گاهی به شکل یک ژل کلوئیدی یافت می شود که در آن آب فاز پخش کننده است , هیدروژل یک ساختار سه بعدی از زنجیرهای پلیمری هیدرولیکی بوده که توسط پیوندهای عرضی نگه داشته می شود این ماده در حالت خشک به شکل یک جامد شبه شفاف و نرم و با افزودن آب به آن به یک ژل شفاف تبدیل می شودو بیش از 90 درصد ساختارشان می تواند آب باشد به این معنی که مقدار زیاد آب را بدون تخریب در خود جذب می کنند .
مهمترین خصوصیات این ماده شامل
- مقاوم در برابر فشار
- مقاوم در برابر کشیدگی
- قابل شست و شو بودن
- قابلیت تغییر حجم با افزودن آب
- قابلیت تورم و جذب آب بدون انحلال
- عدم حساسیت به رطوبت
- شباهت زیاد به بافت های طبیعی بدن نسبت به دیگر پلیمرهای سنتزی
قیمت هر شاخه لوله برق 32 میل pvc
کاربرد هیدروژل ها
کاربرد پلیمرهای هیدروژل در صنایع مختلف زیاد است از این ماده در صنعت پزشکی برای زخم بندی , داروسازی و نیز مواد پایه برای ایمپلنت ها استفاده می شود , همچنین این مواد در صنعت بسته بندی مواد غذایی اعم از بسته بندی بهبود یافته , افزایش عمر مفید و نانوافزودنی ها مورد مصرف است , هیدوژل ها در برخی مواد غذایی به عنوان مثال دسر , پودینگ , سس , سالاد و کرم بستنی نیز استفاده می شوند , از دیگر کاربردهای این ماده می توان به پوشک یکبار مصرف , لنزهای تماسی , چسب , مواد منفجره ضد آب , دستگاه های الکترونیکی و مواد جاذب گرانول های نگهدارنده رطوبت خاک در مناطق خشک و.. اشاره کرد.
نحوه تولید هیدروژل ها
برای تولید هیدروژل ها روش های پلیمر شدن مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که شامل تعلیقی , تعلیقی معکوس , امولسیونی , توده , پلیمر شدن رادیکالی آزاد محلولی , تابشی یا نور پلیمرشدن یا انتقال زنجیر افزایشی جدایشی برگشت پذیر است , محصولاتی که به این روش ها تولید می شوند به صورت پودر , الیاف , غشا , میکرودانه ها و یا مایعات تغییر شکل یافته می باشند .
طبقه بندی انواع هیدروژل ها
انواع هیدروژل از لحاظ منبع تهیه :
هیدروژل های طبیعی که از صمغ ژلاتین , کلاژن و.. تهیه می شوند و هیدروژن های مصنوعی که از طریق پلیمریزاسیون مانند پلی وینیل , الکل و.. تولید می شوند .
انواع هیدروژل بر اساس ترکیب بندی :
هیدروژل ها از لحاظ ترکیب بندی نیز در انواع هیدروژل های هوموپلیمری , هیدروژل های کوپلیمری و هیدروژل های شبکه های پلیمری در هم نفوذ کننده تقسیم می شوند .
انواع هیدروژل ها بر اساس بار الکتریکی :
انواع هیدروژل بر اساس بار الکتریکی روی زنجیرهای شبکه ای شده به چهار گروه هیدروژل های خنثی که بار الکتریکی ندارند , هیدروژل های کاتیونی که دارای بار مثبت هستند , هیدروژل های آنیونی که دارای بار منفی اند , هیدروژل های آمفولیتیک که توانایی داشتن بار مثبت و منفی محیط به ph را دارند و هیدروژل های پلیمری برق هدایت که به صورت خاص طراحی شده اند تا هدایت الکتریکی بالایی داشته باشند .
انواع هیدروژل ها بر اساس ظاهر فیزیکی :
این مواد از لحاظ ظاهر نیز با توجه به روش تولیدشان در انواع پودر , ماتریکس , فیلم , غشا و آمولسیون دسته بندی می شوند .