پلیمرهای کامپوزیتی کدامند ؟
کامپوزیت متشکل از دو یا چند لایه با خواص فیزیکی و شیمیایی نسبتا متفاوت بوده که برای رسیدن به هدف مشخصی مانند افزایش استحکام , درخشش یا مقاومت در برابر الکتریسیته با هم ترکیب می شوند در واقع هر قطعه ای که اجزای تشکیل دهنده آن بیش از یک جزء تشکیل شده که خواص دست کم پنج برابری نسبت به ماده تک جزئی آن می دهد کامپوزیت نام دارد , پلیمرهای کامپوزیتی نیز گروهی از کامپوزیت ها هستند که از الیاف کوتاه یا بلند در زمینه پلیمری ساخته می شوند . اگر قصد خرید لوله برق پی وی سی با قیمت کارخانه را دارید ما در خدمت شما هستیم . برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید و یا همراه ما بمانید با :
- آشنایی با پلیمرهای کامپوزیتی و مزایا و معایب آنها
- بررسی ساختار کامپوزیت ها و نقش ماتریس در آنها
- نحوه تولید کامپوزیت های زمینه پلیمری
- کاربرد کامپوزیت های پلیمری
آشنایی با پلیمرهای کامپوزیتی و مزایا و معایب آن ها
پلیمرهای کامپوزیتی یا کامپوزیت های زمینه پلیمری , گروهی از کامپوزیت ها هستند که از الیاف کوتاه یا بلند در زمینه پلیمری ساخته می شوند و در آنها یک ماتریس پلیمری به عنوان زمینه استفاده می شودو مواد تقویت کننده به عنوان عنصر مقاوم در داخل این ماتریس قرار میگیرد هدف از طراحی و ساخت این نوع انتقال بار بین الیاف و ماتریس است .
از مهم ترین مزایا و معایب این نوع می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- وزن کمی داشته و از فولاد محکم ترند .
- مقرون به صرفه هستند .
- استحکام و سختی بالایی دارند .
- انعطاف پذیر هستند .
پلیمرهای کامپوزیتی از معایب و محدوودیت هایی نیز برخوردارند این موارد شامل
- در برابر رطوبت حساس اند ورطوبت می تواند بر خواص مکانیکی شان تأثیر بگذارد .
- بیشتر آنها به راحتی قابل بازیافت نیستند .
- در دماهای بالا ممکن است ویژگی شان تغییر کند .
- فرآیند تولید آنها برای تولید انبوه هزینه بر است .
بررسی ساختار کامپوزیت ها و نقش ماتریس در آنها
نرخ کامپوزیت ها به اجزای تشکیل دهنده آن وابسته است , تقویت کننده به عنوان فاز پراکنده در اشکال مختلفی مانند پوسته , ذرات و الیاف وجود داشته و خصوصیات مختلفی دارند , الیاف رایج ترین مواد تقویت کننده است که بیشترین تآثیر را در ویژگی های مکانیکی ماده کامپوزیتی دارد علت این تأثیر را باید در نسبت بالای طول به قطر الیاف دانست مهم ترین الیاف کامپوزیتی نیز شیشه , کربن و آرامید است , زمینه آنها نیز از مواد گرمانرم , اپوکسی و مواد گرماسخت است .
ماتریس نیز به عنوان فاز پیوسته متصل کننده تقویت کننده ها به هم بوده و آنها را کنار هم در موقعیتی ثابت نگه می دارد و در نهایت تقویت کننده ها در برابر آسیب فیزیکی و محیطی مقاوم می شوند .
فاز میانی نیز لایه ای فشرده از ماتریس بوده که در سطح تقویت کننده تشکیل می شود و در حقیقت فصل مشترک میان این دو ماده می باشد .
خرید لوله برق pvc سایز 20 از درب کارخانه
نحوه تولید کامپوزیت های زمینه پلیمری
روش تولید پلیمرهای کامپوزیتی با توجه به نحوه کارکرد , دمای کارکرد , جنس زمینه و… متفاوت است .
روش لایه گذاری دستی :
این روش تکنیکی ساده و مقورن به صرفه بوده که برای تولید قطعات بزرگ با اشکال پیچیده استفاده می شود.
روش پاششی :
این روش شامل پاشش همزمان رزین و الیاف بر روی یک قالب است و می تواند به طور قابل توجهی زمان تولید را کاهش دهد .
روش قالب گیری کیسه ای :
این روش برای تولید قطعات پیچیده با کیفیت سطح بالا کاربرد دارد و شامل استفاده از یک کیسه و یک قالب برای ایجاد فشار روی مواد است که نتیجه آن بهبود خواص مکانیکی و کیفیت ماده است .
ریخته گری گزیر از مرکز :
یکی از روش های پیشرفته در تولید پلیمرهای کامپوزیتی , ریخته گری گریز از مرکز است , این روش با استفاده از نیروی گریز از مرکز عمل می کند تا رزین و مواد تقویت کننده به طور یکنواخت در قالب پخش شود .
از دیگر روش های تولید پلیمر کامپوزیتی می تواند به می توان به قالب گیری فشاری , قالب گیری تزریقی , قالبگیری چرخشی , پولترژون و روش رشته پیچی اشاره کرد .
کاربرد کامپوزیت های پلیمری
- صنایع پزشکی
- ساخت وسایل ورزشی و سرگرمی
- هواپیما سازی
- صنایع الکترونیک و…..