پلیمر رسانا چیست ؟
تا به حال شاید بارها این را شنیده باشید که فلز الکتریسیته را از خود عبور می دهد و پلاستیک به عنوان عایق در برابر الکتریسیته عمل می کند , اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی برخی پلاستیک ها نیز می توانند جریان برق را هدایت کنند اگر دوست دارید در مورد پلیمر رسانا اطلاعات بیشتری داشته باشید و بدانید این پلیمرها چه کاربردی دارند در ادامه با ما همراه باشید . خط تولید لوله برق pvc آریا پلیمر سمنان با بیش از 10 سال سابقه تولید همچنان با قدرت تر از پیش فعال است . برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت شرایط همکاری با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با ادامه مطلب :
- پلیمرهای رسانا کدامند ؟
- ویژگی پلیمرهای رسانا
- معایب پلیمرهای رسانا
- کاربرد پلیمر رسانا
پلیمرهای رسانا کدامند ؟
پلیمر رسانا نوعی پلیمر است که بر خلاف پلیمرهای معمولی که در برابر الکتریسیته عایق هستند , این نوع جریان الکتریسیته را از خود عبور می دهند و به دلیل ساختار شیمیایی خود می توانند الکترون ها را درون خود حرکت دهند .
پر کاربرد ترین پلیمرهای رسانا عبارتند از
پلی تیوفن ها :
پلی تیوفن نوعی پلیمر رساناست و به دلیل ساختار خاص خود می تواند الکتریسیته را هدایت کند ویژگی های منحصر به فرد این پلیمر مانند استحکام مکانیکی و قابلیت حل در حلال های عالی آن را انتخابی عالی در تکنولوژی نوین به خصوص در ساخت سلول های خورشیدی ارگانیک , دیودها و حسگر های ساطع کننده نور کرده است .
فروش لوله برق پی وی سی 6 متری
پلی آنیلین ها :
یکی از قدیمی ترین پلیمرهای رسانای مصنوعی که قابلیت هدایت الکتریکی آن توجهات زیادی را به خود جلب کرده است , پلی آنیلین است این پلیمر به عنوان یک ردوکس پلیمر شناخته می شود و در یک محیط اسیدی به روش شیمیایی و الکتروشیمیایی تهیه می شود و اینکه کدام برای تولید آن انتخاب شود به کاربرد این پلیمر بستگی دارد , این پلیمر به دلیل ساختار متنوع , پایداری حرارتی و تابشی , مقرون به صرفه بودن و نیز خاصیت رسانای خود در زمینه های مختلف از جمله الکترود باتری ها , میکروالکترونیک ها , سنسورها و پوشش های خوردگی مورد استفاده قرار میگیرد .
پلی پیرول ها :
PPY این پلیمر آلی از پلیمیزه کردن پیرول ها ایجاد می شود , این پلیمر به دلیل وجود اتصالات عرضی در ساختار آن به جای یک بعدی بودن , شبه یک بعدی توصیف می شوند , میزان رسانایی این ماده بسته به شرایط و مواد به کاررفته در اکسایش آن دارد محدوده رسانایی آن بین 2 cm تا / 100S است , این پلیمر در تمام حلال ها نامحلول بوده و به همین دلیل در محیط های شیمیایی بسیاری می توان از آن استفاده نمود .
پلی پارافنیلن ها :
این نوع از خانواده پلیمرهای سخت با درجه تبلور بالاست و اینکه یکی از پلیمرهای مهم در کاربردهای الکترونیکی به خصوص ال ای دی ها و دستگاه های فتو – ولتائیک است به علاه با وارد کردن گروه های عاملی به این پلیمر می توان خاصیت الکتریکی و فیزیکی آن را تغییر داد .
ویژگی پلیمرهای رسانا
- الکتریسیته را از خود عبور می دهند .
- نسبت به فلزات یا نیمه هادی های سنتی رسانایی کمتری دارند .
- دارای پایداری شیمیایی خوبی بوده و در شرایط محیطی مختلف عمل می کنند .
- می توانند با اصلاح فیزیکی و شیمیایی خواص خود را به راحتی تغییر داده و با شرایط خاص سازگار شوند.
- سبک و انعطاف پذیر هستند .
- خواص الکتریکی و الکتروشیمیایی مشابه با نیمه رساناها و فلزات سنتی دارند .
- در دسته پلیمرهای ترموپلاستیک قرار نمی گیرند و قابلیت شکل گیری با استفاده از گرما را ندارند .
تولید قوطی کلید پریز عمق دار
معایب پلیمرهای رسانا
پلیمرهای رسانا دارای قابلیت فرآوری پایینی بوده و نمی توان به مقدار زیاد در حوزه های وسیع از آن استفاده کرد بسیاری از این پلیمرها در دماهای بالا حساس اند و در دمای بالا دچار تغییر خواص می دهند , هزینه تولید بالا , عدم سازگاری مواد , سمیت و انحلال پذیری پایین در حلال ها و عدم امکان فراوری این ماده به صورت مستقیم در حالت ذوب از محدودیت های پلیمر رسانا محسوب می شود .
کاربرد پلیمر رسانا
- سنسورهای گازی , شیمیایی و نوری
- کاتالیست های نوری و شیمیایی
- ترانزیستورها
- سلول های خورشیدی و دیودهای پخش نور
- پوشش های حفاظتی و ضد الکتریسیته ساکن
- باتری های لیتیوم یونی
- داروسازی
- مهندسی بافت و…