پلیمرهای سنتزی کدامند ؟
پلیمرها که در زبان فارسی بسپار نامیده می شوند یک ماده شیمیایی کاربردی بوده که از طریق واحدهای تکرار شونده ایجاد می شوند , پلیمرها از طریق شبکه های یک بعدی , دو بعدی و سه بعدی با هم پیوند می خورند , بسپارها از لحاظ منشأ در سه نوع طبیعی , سنتزی ( مصنوعی ) و نیمه سنتزی تقسیم می شوند , که در این بین پلیمرهای سنتزی در آزمایشگاه و توسط مولکول هایی با جرم مولکولی بسیار پایین تولید می شوند از جمله این نوع می توان به نایلون , تفلون , پلی استر و پی وی سی اشاره کرد . ما کارخانه تولید لوله برق پی وی سی در تهران هستیم . اگر قصد همکاری و یا خرید مستقیم لوله برق pvc از درب کارخانه را دارید همین حالا با کارشناسان آریا پلیمر سمنان تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید . همراه ما باشید اما در ادامه با مطالب مفید از پلیمرهای سنتزی
- روش های تولید پلیمرهای سنتزی
- انواع پلیمرهای سنتزی و کاربرد هر یک
- پلیمر سنتزی چه ویژگی هایی دارد ؟
روش های تولید پلیمرهای سنتزی
پلیمر سنتزی به طور مصنوعی و از طریق فرآیندهای شیمیایی تولید می شود , این نوع بسپار متشکل از مونومرهای کوچک بوده که در واکنش های شیمیایی به زنجیره های بلند تبدیل می شود , فرآیند تولید این پلیمرها می تواند به روش های مختلفی صورت پذیرد برخی از این روش ها شامل موارد زیر است .
پلیمریزاسیون افزایشی :
در این روش تولید پلیمرهای سنتزی مونومرهای غیر اشباع به هم پیوند خورده و زنجیره های بلند پلیمر را تشکیل می دهد .
فروش لوله برق پی وی سی اقتصادی
پلیمریزاسیون تراکمی :
در روش پلیمریزاسیون تراکمی دو یا چند نوع مونومر به هم واکنش می دهد به طوری که مولکول های کوچک ( مانند آب ) به عنوان محصول جانبی آزاد شده و پلیمرهای بزرگ تولید می شوند .
پلیمرهای حلقه زدایی :
در این روش پلیمرهای از طریق باز شدن حلقه های مونومرهای حلقوی تشکیل می شوند , این روش مناسب تولید پلیمرهایی با وزن مولکولی بالا و ساختار منظم است .
انواع پلیمرهای سنتزی و کاربرد هر یک
نایلون ها :
نایلون ها از اولین پلیمرهای مصنوعی محسوب شده و معمولا با استفاده از روش پلیمریزاسیون تراکمی تولید می شوند نایلون ها علاوه بر استحکام بالا در برابر سایش , حلال ها و روغن ها مقاوم هستند و نیز انعطاف پذیری بالایی دارند .
کاربرد نایلون ها شامل
- الیاف مصنوعی
- خودرو سازی
- بسته بندی
- قطعات مکانیکی
تفلون :
تفلون PTFE یکی از شناخته ترین پلیمرهای سنتزی است که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود توانسته کاربردهای گسترده ای داشته باشد , این ماده در برابر بسیاری از حلال ها و مواد شیمیایی مقاوم است و می تواند در دماهای بالا بدون تخریب قرار گیرد یکی دیگر از ویژگی های آن ضد چسبندگی است که باعث شده در کاربردهایی مانند پوشش های نچسب در ظروف آشپزی مورد استفاده قرار گیرد .
کاربردهای تفلون عبارتند از :
- ظروف پخت و پز
- صنایع الکترونیک
- سیم و کابل
- رینگ
- واشر
تولید لوله خرطومی برق 16 و 13 نسوز آغاز شد
پلی استر :
پلی استرها از واکنش های شیمیایی بین اسیدها و الکل ها به وجود می آیند پلی استرها علاوه بر مقاومت در برابر سایش , مواد شیمیایی و حلال ها خاصیت خشک شدن سریع هم دارند و به راحتی قابل شست و شو هستند.
برخی کاربردهای پلی استر شامل
- ساخت بطری ها
- برزنت ها
- فیلتر ها
- فیلم دی الکتریک برای خازن ها
پی وی سی :
پی وی سی یکی از پر کاربردترین انواع پلیمرهای سنتزی در جهان است این پلیمر دارای خاصیت آبگریزی بوده و در شرایط مرطوب بسیار مقاوم است همچنین این متریال عایق خوب الکتریکی محسوب شده و اگر چه در دماهای بالا مقاوم نیست اما می تواند در دماهای قانونی خود به خوبی عمل کند .
کاربردهای پی وی سی
- تولید لوله و پروفیل
- کف پوش و دیوار پوش
- اسباب بازی
- کفش و..
پلیمر سنتزی چه ویژگی هایی دارد ؟
ویژگی های خاص پلیمرهای سنتزی باعث شده تا این ماده در صنایع مختلف کاربردهای متنوعی داشته باشد از جمله این موارد می توان به سبکی , قابلیت فرم دهی در اشکال مختلف , مقاوم در برابر حلال ها , اسیدها و بازها , مقاوم در دماهای نسبتا بالا بدون تخریب بوده و نیز برخی از آنها مانند پلی اتیلن و پلی پروپیلن به راحتی قابل بازیافت هستند و این امر برای محیط زیست مفید است .