پلی استایرن چیست ؟
پلی استایرن این پلاستیک همه کاره , استفاده هایی مختلفی در صنعت دارد از مهم ترین ویژگی های این ماده می توان به سبکی , قیمت مناسب و قابلیت بازیافت بودن اشاره نمود از این ماده در طیف وسیعی از محصولات به خصوص محصولاتی که نیاز به شفافیت دارن مانند ظروف بسته بندی به عنوان پلاستیک سخت و جامد می توان استفاده نمود . خرید لوله برق PVC مستقیم از کارخانه و بدون واسط یکی از آسودگی خاطرهای هر توزیع کننده ای در صنعت پلیمر است . ازین جهت ما به شما توصیه میکنیم اگر قصد خرید لوله برق و یا اتصالات آن را به صورت عمده دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید
- آشنایی با انواع پلی استایرن و کاربرد آنها
- مشخصات و ترکیبات پلی استایرن ها
- برخی از ویژگی های بارز پلی استایرن ها
- نحوه تولید پلی استایرن ها
آشنایی با انواع پلی استایرن و کاربرد آنها
پلی استایرن یک هوموپلیمر است که از تشکیل ( C₈H₈ ( واحدهای تکراری استایرن شده است این پلاستیک همه کاره که از پلیمریزاسیون استایرن ( که ترکیبی شیمیایی مبتنی بر نفت است ) تولید می شود و جز ترموپلاست ها و از خانواده مونومر استایرن می باشد از مهم ترین ویژگی های این ماده می توان به سبکی , قابلیت شکل پذیری , عایق حرارتی مطلوب , مقاوم در برابر حملات باکتری و استحکام و پایداری ابعادی اشاره نمود .
انواع پلی استایرن ها
پلی استایرن های معمولی یا GPPS :
یکی از پر استفاده ترین انواع پلی استایرن که کاربردهای مختلفی دارد , پلی استایرن های معمولی یا GPPS بوده که از پلیمریزاسیون مونومر استایرن بدون مواد افزودنی خاص تولید می شود و از ویژگی های آن می توان به شفافیت و بی رنگی , سختی و قیمت کمتر نسبت به دیگر گریدها اشاره کرد, از این نوع به دلیل دارا بودن خاصیت دی الکتریکی , مقاومت کافی , ضربه پذیری و استحکام بالا برای ساخت وسایل الکترونیکی استفاده می شود از دیگر کاربردهای این نوع تولید لیوان , بشقاب , فنجان , اسباب بازی های مختلف و.. است .
قیمت لوله برق 16 میل خم گرم PVC
پلی استایرن های مقاوم یا HIPS :
با افزودن 5 الی 10 درصد کوپلیمرلاستیکی به پلی استایرن های معمولی HIPS تولید می شود , این نوع نسبت به پلی استایرن های معمولی گرانقیمت تر بوده و سختی بیشتری دارند همچنین قالب گیری آسانی داشته و در برابر ضربه مقاومت بالایی دارند از این نوع در ساخت بدنه لباسشویی , بدنه یخچال , قطعات داخلی خودرو مانند سپر و داشبورد , پانل های دیواری , سقف کاذب و انواع اسباب بازی استفاده می شود .
پلی استایرن های انبساطی یا EPS :
این نوع توسط انبساط گرانول های پلی استایرن تولید می شود در این فرآیند گرانول ها با بخار آب یا گازهای شیمیایی خاصی با دما و فشار بالا تحت تأثیر قرار گرفته و منبسط می شوند ونتیجه آن ساختاری سبک و پر از حباب های هواست از ویژگی های این پلی استایرن ها می توان به وزنی بسیار سبک ؛ عایق حرارتی و صوتی مناسب , مقاوم در برابر رطوبت و ارزان تر بودن نسبت به دیگر عایق ها اشاره کرد بیشترین کاربرد این ماده در ساخت انواع کانکس و ساندویچ پنل هاست با این حال در ساخت بلوک های سقفی و دیواری , فوم های سقفی , پانل های عایق , سقف سردخانه ها , تشک های ورزشی , کلاه ایمنی و.. نیز استفاده می شوند .
مشخصات و ترکیبات پلی استایرن
PS یا همان پلی استایرن به صورت گرانول ها با ورق های نازک شفاف سفید می باشد , چگالی این ماده بین 1.04 تا 1.06 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد نقطه ذوب آنها با توجه به نوع آن بین 210 تا 270 درجه سانتی گراد است پلی استایرن های معمولی در دمای بالاتر از 70 درجه سانتی گراد کم کم نرم می شوند اما نوع مقاوم به حرارت در دمای بالاتر کار می کند , پلی استایرن ها در برابر بسیاری از حرارت غیر قطبی مقاومت خوبی دارند اما در برابر حلال های قطبی مانند استون و الکل ضعیف عمل می کنند.
برخی از ویژگی های بارز پلی استایرن ها
- چگالی پایین و سبک وزنی
- شفافیت
- عایق حرارتی و صوتی خوب
- مقاوم در برابر مواد شیمیایی و حلال ها
- قابلیت بازیافت بودن
- مقاوم در برابر رطوبت
- قابلیت اشتعال
- مقاومت کم در برابر اشعه ماوراء بنفش نور خورشید
نحوه تولید پلی استایرن ها
پلیمر شدن تعلیقی :
در این روش باید یک عامل معلق ساز جداگانه به محلول افزوده شود تا تعلیق پایداری ایجاد گردد , ابتدا باید یک کاتالیزور در مونور حل شده و در ادامه با آب ترکیب شود در این نوع پلیمریزاسیون عوامل معلق ساز شامل , ژلاتین , پلی وینیل الکل , پلی اکریلیک اسید , سلولز و پکتین هاست همچنین تعدادی عوامل معلق ساز غیر آلی نیز وجود دارد که شامل سیلیکات منیزیم , هیدروکسید آلومینیوم , فسفات ها , اکسید روی و کائولین است .
پلیمر شدن توده ای :
این روش مناسب تولید قطعات قالب یا ریخته گری است در این روش مونومر را بدون حلال با ماده آغازگر حرارت داده و ماده آغازگر گه بنزوئیل پراکساید مناسب می باشد در یک ظرف همراه با مونومر حرارت داده می شود این ترکیب به شکل ظرف موجود در آن در آمده و به شکل جامد پلیمر می شود .